Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Büyümez mi bunlar?

Yıl sonu almanak sayfalarımız nedeniyle bu hafta okur mektuplarını yayınlayamadık. Ama içlerinden biri vardı ki son derece dikkate değerdi:
"Yüksel Bey merhabalar; köşenizde televizyon dizileriyle ilgili gözden kaçan çok önemli konulara değiniyorsunz.
Ben de liseden beri sizin köşenizi takip ediyorum, şu an üniversiteyi bitirmek üzereyim. Muhteşem Yüzyıl'la ilgili senaristin gözünden kaçan bir konuya değinmek istiyorum.
Dizinin bu haftaki bölümünde Sultan Süleyman sefer dönüşü; validesini, tüm haremini ve evlatlarını görmek için yanlarına geldiğinde yıl 'Aralık 1529' olarak belirtilmişti. Komik olan şu ki, hünkarın Hürrem'den olma evlatları, yıllardır aynı yaştalarmış gibi bir türlü büyümüyorlar.
1521 doğumlu olan Şehzade Mehmed'in 8, 1522 doğumlu olan Mihrimah'ın 7, 1524 doğumlu Şehzade Selim'in (nam-ı diğer Sarı Selim) 5, son göz ağrısı Şehzade Bayezıt'ın da 1525 doğumlu yani 4 yaşında olduğu bilinmektedir.
Merak ettiğim şu ki, o belirtilen tarihte 7 yaşında olması gereken Mihrimah'ı niçin 3 yaşında bebek lisanıyla konusan tatlı kızımız oynuyor hâlâ? 5 yaşında bıcır bıcır bi çocuk olması gereken Selim'i kızıl saçlı (2 yaşında var ya da yok) bir bebiş, en az 3 yaşında olması gereken Bayezıt'ı da emekleyemecek kadar küçük bir bebek oynamakta.
Sizce de bir tuhaflık yok mu bu işte?
Bir de Mustafa ve Mehmed'e sünnet düğünü yapılmasından bahsettiler. 1515 doğumlu Mustafa 14 yaşına kadar sünnet olmamış mı yani?
Muhteşem Yüzyıl'ın tarih danışmanlarının bunları takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bazı noktalar senaristlerin gözünden kaçabiliyor zira... Teşekkürler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA