Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Plakadan fal tuttum

Yarın akşam Kanaltürk'te yeni bir yarışma programı başlıyor. Adı, Plaka; bir İspanyol formatı. İspanya ve Portekiz'in ücra kanallarında yayınlanmış. Bugüne kadar nasıl patlamamış, hayret!.. Yarışmanın pilot bölümünü izleme imkanım oldu. Ben böyle trafik, bu kadar heyecan görmedim. Şu kadarını söyleyeyim, gerisini siz anlayın: Yarışma haftanın 7 günü, saat 20.00'de yayınlanacak. Ve bu bir hafta içinde yarışmacılara tam 1500'e yakın soru yöneltilecek! Evet, yazıyla binbeşyüz!
Yarışma, plakalar üzerindeki harf ve rakamların şifrelediği doğru yanıtları arıyor. İkili takımlar; en kısa sürede, en fazla soruya doğru yanıt vermek zorunda. Ama süre onları öyle kısıtlıyor ki; o telaş içinde inanılmaz yanıtlar verebiliyorlar. Örneğin; yarışmacının biri, "Müjde Ar'ın annesi kimdir?" sorusuna "Aysel Gruda" dedi. (Doğrusu: Aysel Gürel) Bir başkası, "Mars olarak bilinen gezegenin diğer adı?" sorusunu, "Mehtap" diye yanıtladı. (Doğrusu: Merih) Görünen o ki, bizim Gaf Kürsüsü'ne bol malzeme çıkacak. Bu arada ilk mesleki deneyimi olmasına rağmen yarışmanın sunucusu Bekir Aksoy'u da çok başarılı buldum. İzleyince, işinin hiç kolay olmadığını sizler de anlayacaksınız.
Plaka, bilgi yarışmaları arasında yeni bir tiryakilik yaratacağa benziyor. Ben ilk görüşte çarpıldım. Ama çarpanın 'plakasını' almayı da başardım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA