Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Olay yeri inceleme

Salı günü yazdım; atv'deki 2 Yaka Bir İsmail dizisinin başladığı hafta, öykünün geçtiği Edremit Körfezi'nde bulunuyor olmanın bana yaşattığı farklı duygulardan söz ettim.
Eh, 'olay yerinde' bulunduğuma göre, izlenimlerimi de aktarayım. Hemen söylemeliyim; çarşıda, pazarda herkes diziyi konuşuyor.

YÖRE HALKI MEMNUN
Yöre halkı, Körfez'in güzelliklerinin, kültürel zenginliklerinin bu diziyle vitrine çıkmasından son derece memnun. Ama mutlu olmadıkları bir şey var. O da dizide kullanılan şive...
Özellikle Papyon'un muhacir Türkçe'si ile Roman ağzı arasında gezinip duran konuşmasının Kuzey Ege'de kullanılan gerçek şive ile alakası olmadığını söylüyorlar.
Eminim, oyuncular Ayvalık'ta daha uzun süre geçirdikçe ve yöre halkıyla muhabbetleri geliştikçe, yörenin kendine has o şirin şivesini de ekrana taşıyacaklardır.
Bir de dizinin ilk bölümünde hem Yunan, hem de Türk sahil güvenlik botlarının sakilliği dikkatimi çekti. Her iki taraf da üzerine iki askerin bile sığmadığı üç metrelik zodyak botlar ile devriye yapıyorlardı.
Benim gördüğüm; Küçükkuyu ve Cunda'daki sahil güvenlik güçlerimizin altında modern, yanınızdan geçtiğinde Boeing 747 etkisi yaratan 20 metrelik tekneleriyle karşı kıyıya nispet yaptığı...
Zira yine bizim sahil güvenlikçilerden duyduğuma göre, ekonomik kriz nedeniyle Yunan botları aylardır devriyeye çıkmıyormuş.
Yani onların minicik botla dolaşmaları doğal olabilir ama bizimkilerinki değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA