Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İş güvenliği nerede?

Ata Demirer'in bir iş makinesi operatörünü canlandırdığı yeni televizyon reklamı yeni neşe kaynağımız. Hele Ata'nın finalde halay çektiği sahne pek komik ama aslında bizim güldüğümüz, ağlanacak halimiz.
Ata, dozerinin kepçesiyle anons yapan spiker kızı havaya kaldırıp, "Senin için 'Reklama çıktıktan sonra pek havalandı' diyorlar" cümlesinin ardından kahkahayı basıyor.
Unuttuğumuz ise, her yıl bu ülkede iş kazalarına yüzlerce kurban verdiğimiz... Ölüm ve yaralanma ile kaynaklanan iş kazalarının başlıca nedeni ise ciddiyetsizlik. İnsanların çoğu, işyerinde birbiriyle şakalaşırken hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Hatta yıllar önce iki lastikçi şaka olsun diye birbirinin vücuduna kompresörle hava basarken, biri, mesanesi patlayıp hayatını kaybetmişti de iş kazalarında tarihe geçmiştik...

TAM TERSİ OLMALI
İşin garibi, yeni düzenlenen 6331 sayılı iş kanununda; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili TRT ve özel televizyonlara, uyarıcı ve eğitici mahiyette yayın yapma zorunluluğu getirilmiş olması.
Bizlere kaşıkla sunulan hayatı, 'kepçeyle'" almasak diyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA