Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gülse ve güldürse

Teşekkürler Gülse Birsel... Bu kadar iç kavuran bir gündemin orta yerinde hepimizi gülümsettiğin için...
Bu sütunlarda hep komedi dizilerinin uzunluğundan şikayet ettim. "Elin oğlu 25 dakika sit-com yapıp işi tadında bırakıyor. Bizde iki saat güldürü dizisi yapmak, keçiye ayak yalatmak gibi... Önce kahkaha atıyorsunuz ama yarım saatten sonra işkenceye dönüşüyor" diye yazdım ama cuma gecesi, Yalan Dünya'nın yeni sezon ilk bölümünün bitmesini istemedim.
Helal olsun Gülse'ye... Belli ki yememiş, içmemiş; yaz boyunca dizi için kafa patlatmış. Dakika başına üç rafine espri düşüyordu. Sadece Gülse mi?
Belli ki oyuncular da bu yıl reyting rekabetinin tavan yapacağını öngörmüş olmalılar ki, yeteneklerinin son damlasına kadar sete akıtmışlar.

OKAN İYİ ÇABALAMIŞ
İrem Sak'tan sonra 5'er 5'er ile parlayan bir başka Ali Sunal tayfası Okan Çabalar da Yalan Dünya'ya katıldı. Ama ne katılmak?
Daha ilk sahnesinde diziyi uçurdu. Onu ekranda ilk gördüğümde yanına kocaman bir tik atıp, umudumu bu köşeden okurlarımla paylaşmıştım. Bir kez daha yazıyorum. Bu adama dikkat! Nurhayat'ın, psikoloğu delirtme sahnesini ise tek geçiyorum. Hele onun, Deniz için söylediği "Artık yaşını belirlemek için karbon testi mi yaparlar, halkalarından mı anlarlar; bilmem" cümlesi bana göre şimdiden bir Yalan Dünya klasiği oldu bile... Bir insana 'Odun' demenin bundan daha zekice bir yöntemi olabilir mi?
Reytinge tahvilli televizyon sektörünün en iğrenç karakteri olarak resmedilen Yönetmen Tufan ise bu sezonun reyting getirecek tipini şöyle belirledi: "Ağlayan, baklavalı, Osmanlı erkeği..."
Yani Erkan Petekkaya, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç kokteyli...
Hele Nurhayat'ın sırf Deniz'i bitirmek için Tufan'ın mide bulandıran senaryosuna sponsor olmasına ne demeli? Belli ki Gülse bu yıl da bir yandan güldürüp bir yandan da televizyonun gerçekleri üzerine acı acı düşündürecek...
Peki diğer bölümler, sezonun ilk bölümü kadar nitelikli olabilecek mi?
E öyle ya, Gülse'nin bu bölümü yazmak için iki ay süresi vardı. İçimden şu temennide bulunmak geçiyor: Ya güldürü dizileri 30 dakikaya insin ya da ayda bir yayınlansın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA