Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir Pargalı geçti

Teşekkürler Okan Yalabık, teşekkürler Meral Okay ve bu karaktere hayat veren diğerleri.
Son zamanlarda hiçbir dizi karakteri 'Pargalı' kadar etkileyici olmadı.
Öyle ki, dizinin baş kahramanı Kanuni Sultan Süleyman'ı bile zaman zaman gölgede bırakacak kadar öne çıktı.
Pargalı zor bir karakterdi. Onun iç çatışmalarını, giderek büyüyen ihtirasına karşılık Sultan'ına bağlılığını ekrana yansıtabilmek için Okan Yalabık gibi 'büyük' oyuncu olmak gerekiyordu.
Pargalı'nın Kanuni'ye pek bir faydası olmadı ama Pargalı karakteri Okan Yalabık'a çok şey kazandırdı. Eminim, Pargalı'nın boğulmasını diğer dizi yapımcıları ve yönetmenleri de dört gözle bekliyordu. Görünen o ki; Pargalı, Okan Yalabık'ı yeni dizisinde 'başrole' taşıyacak.

NEDEN ÖLDÜRDÜ?
Bu arada Halit Ergenç'in de hakkını yemeyelim. Son bölümde dünyaya hükmeden bir padişahın, en yakınındaki vezirinin canını alma konusunda nasıl bir 'araf zamanı' yaşadığını öyle güzel yansıttı ki... Hele o son iftar masasındaki sahte gülüşlerin ardına saklanan düşünceli gözler...
Hele o uykuya direnen yüzdeki çaresiz ifade...
Helal olsun...
Peki Kanuni, Pargalı'nın ölüm fermanını neden imzaladı?
İştecevap şıkları:
a) Halk, Rum devşirmesi İbrahim'in gerçek bir Müslüman olduğuna asla inanmadı. Kanuni, bunun imparatorluğun bekası için bir tehlike olduğu fikrine kapıldı.
b) İbrahim'in Hürrem'le mücadelesinin bir 'kan davasına' dönüşmesine izin vermek istemedi.
c) İbrahim'in, oğlu Mustafa ile arasını giderek açtığını, evlatları ve ailesi üzerindeki etkinliğini tehdit ettiğini düşündü.
d) İbrahim'in kardeşi Hatice'yi aldatıp üzmesini ve hatta bir başka kadından çocuk sahibi olmasını bir türlü hazmedemedi.
e) İbrahim'in; kudretine ortak olmaya çalıştığını, kendisini padişahtan bile üstün gördüğünü, hatta tanrılaştırdığını fark etti.
Kanuni'nin kararında hemen hepsinin etkisi vardı. Ama bana göre sonuncu şık en 'belirleyici' olandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA