Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler, oldu!

SHOW TV'de yeni başlayan komedi dizisi 'Oldu, Teşekkürler'in ismini ters yüz ettim. Nedenini birazdan anlayacaksınız.
Dizi ile televizyon şovu arasında bir yerde, son derece özgün bir sınırda yer alan proje aslında haber önü için 'ısıtıcı komik skeçler' olarak tasarlanmıştı.
Ama doğru bir kararla diziye dönüştürülüp prime time-2 kuşağına taşındı. Diziyi neden mi sevdim?
Yıllardır televizyonda hep aynı 'reyting garantili' yapımları izlemekten gına geldi de ondan. Leyla ile Mecnun, İşler Güçler gibi dizilere dört elle sarılmam da işte bu 'açlığım' yüzünden.
Bir de memlekette komediyi hakkıyla oynayabilen sanatçı sayısı bir elin parmaklarını geçmeyince, insan yeni yetenekler gördüğünde çölde vaha görmüşe dönüyor.
Tıpkı İşler Güçler'de olduğu gibi Oldu, Teşekkürler dizisi de komedi dünyamıza yeni yetenekler kazandıracağa benziyor. Özellikle 'Cemil Sonses'i oynayan Uğur Serhan, komik mafya 'Şevkat' tiplemesiyle izleyenlere 'Daha önce neredeydin?' dedirten Özgürcan Çevik ve saplantılı güzel 'Cazibe' karakteri ile diziye apayrı bir neşe ve dinamizm katan Ayşe Melike Cerci; önümüzdeki günlerde belli ki isimlerini hafızalarımıza kazıyacaklar.
Gözüme batan tek çapak ise dizide porno film oyuncusu karakterin, sınırları ihlal eden konuşmaları...
Tutucu biri değilim ama cumartesi gibi 18 yaş altının da geç saatte ekran başında olduğu bir günde bu diyalogların azıcık 'inceltilmesinde' fayda görüyorum.
Uzun süredir sokağın yaşadığı yeni mizah kültürünü ekrana taşıyabilen Leyla ile Mecnun ve İşler Güçler dizilerine övgü yağdırıp duruyordum.
Şimdi gençlerin yeni mizah anlayışını kavrayabilmiş 'sıfır kilometre' bir dizimiz daha var. Yazıya 'Teşekkürler, oldu' başlığını atmam, bundandır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA