Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gördüğüm en tuhaf taksi

Kanal D'de yeni bir yarışma başladı. Adı: Tuhaf Taksi... Yıllardır dünya televizyonlarında denenen bir format. Yoldan çevirdiğiniz bir taksiye biniyorsunuz. Birden taksinin içinde pavyonu andıran yanar döner ışıklar yanmaya başlıyor.
Siz "Amanın, kötü yola mı düştüm" diye hayıflanırken, taksi şoförü "Burası Tuhaf Taksi. Beş soruda 5 bin lira kazanmak ister misiniz?" diye soruyor.
Taksi parasını beleşe getirmeye bile razı vatandaş da yarışmanın içine dalıyor.

TRAFİK TERÖRÜ VAR
Ancak ilk bölümde izlediklerim, trafik adına mevcut karamsarlığımı daha da artırdı. Bir kere programın jeneriği umut kırıcı. Sarı taksi; İstanbul yollarında deli gibi gidiyor, çılgınca makas atıyor, rampalardan atlıyor, zıplıyor, arkasına banknotlar saçarak tozu dumana katıyor. Hem trafik için tehlike yaratıyor, hem de çevreyi kirletiyor!
Ama dakikalar ilerledikçe trafik terörünün sadece jenerikle sınırlı kalmadığını gördüm.
Bizim taksi şoförü/sunucu Abdurrahman Yunusoğlu -ki kendisini Kuzey Güney dizisinde 'Taksici Yusuf' olarak tanıdık- öndeki kamera kapanmasın diye dört yolcuyu birden arka koltuğa balık istifi oturtuverdi. Zaten taksinin camları, içeriyi göstermeyen en koyu renk cam filmleriyle kaplandığı için 'dakika bir, trafik ihlali bir' durumu mevcut. Bizim Taksici Yusuf, yola sadece göz ucuyla bakıyor. Bütün dikkati dikiz aynasında ve yarışmacılarda. Üstelik kulaklığından gelen yarışma sorularını arkadakilere iletmek, doğru yanıtları almak, pazarlık yapmak zorunda.
Bütün bunları yaparken direksiyonu sürekli tek eliyle tutuyor. Diğer eli hep 'sunucu mimiği' peşinde. Zaten dışarıdan gelen ikaz amaçlı korna sesleri de bizim taksinin 'tuhaflığının' en büyük belgesi... Abdurrahman'ın arkasına bir trafik ekibi takılsa, bir koçan ceza makbuzunu iki saatte doldurur vallahi!

EN BÜYÜK ÖDÜL
Çiklet çiğnerken merdiven çıkamayan ama otomobil kullanırken cep telefonuyla mesaj yazmaya kalkan yurdum insanını düşündükçe, Taksici Yusuf'un müşterileri 'yusuf yusuf' atmasın da ne yapsın?
Bence yarışmanın büyük ödülü 5 bin lira değil; sağ salim o araçtan inebilmek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA