Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Diyarbakırspor hüznü

Haber bültenlerine sadece 15 saniyelik haber oldu.
Spor sayfalarının bile pek çoğunda yoktu. Diyarbakırspor Kulübü kapandı...
Önce ikinci lige, oradan da bölgesel amatör lige kadar düştüler. Oysa Diyarbakırspor ve futbol bir dönem bölgeye barış ve huzur getirmenin, insanları bir arada tutmanın 'vesilesi' olarak görülmüştü. (Bu uğurda kulübe büyük emek veren merhum Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın kemikleri sızlıyor mudur acaba?)
Diyarbakır'da maç oynamak zordu. Uzun süre kaderine terk edilmiş bölge halkı, maçları 'seslerini duyurma, tepkilerini ortaya dökme fırsatı' olarak görüyorlardı ne yazık ki. Her maç biraz daha siyasileşti.
Sonunda üst üste gelen para ve saha kapatma cezaları ile beraber bu kulübü yönetmek, 'zul' haline geldi. Kimse el sürmeyip omuz vermeyince de yeşil-kırmızılı kulüp kapanıverdi.
Çözüm sürecinde suni tıkanıklıkların yaşandığı böylesine hassas bir dönemde Diyarbakırspor Kulübü'nün kapısına kilit vurulmasının önemli olduğuna inanıyorum. Kötü oldu. Hem de çok kötü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA