Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Etekleri dım dım yar

SADECE Sivaslı hemşehrilerimin bildiği bu türkü şimdilerde herkesin dilinde. Sebebi, türkünün Düğün Dernek filminde kullanılması. Dahası, iki başrol oyuncusu Ahmet Kural ve Murat Cemcir tarafından stüdyoda yeniden seslendirilmesi. Türkünün listelerde de kendine yer bulacağının en büyük kanıtı ise son bir hafta içinde internette beş milyondan fazla tık'lanmış olması.
Hatırlayın, unutulmaya yüz tutan Kurufasulye türküsü de Ata Demirer'in Eyyvah Eyvah filmiyle yeniden gündeme gelmiş ve koca bir sezon boyunca neredeyse tüm düğünlerin neşe kaynağı olmuştu. Komedi dizilerinin eski türküleri parlatması ne güzel..

ZORUNLU MESAİ
Hazır söz Düğün Dernek'ten açılmışken, Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in 'zorunlu' ekran mesaisinden de söz edeyim.
Cuma akşamı Beyaz Show'da, ertesi gece de Makina Kafa'da konuktular.
Her ikisi de pek durgundu.
Hatta Beyaz Show'da yaptıkları birbirinden kötü esprilerle kafalarda soru işaretleri bıraktılar. İzleyen pek çok kişi, 'Bunlar metin komedyeni. Doğaçlama espri yapamıyorlar' düşüncesine kapıldı.
Beyaz Show'un diğer konuğu Rasim Öztekin bile sonunda dayanamayıp "Birkaç kötü espri daha yaparsanız, filmin gişesi düşecek" demek zorunda kaldı.
Aslında yorgunluklarını, isteksizliklerini hoş görmek lazım. Film vizyona girince kanal kanal dolaşıp 'şirinlik' yapmaya çalışmak 'zorunlu mesaiye' dönüşünce, işin keyfi de kaçıyor doğal olarak... Ama işte 'deneyim' de burada devreye giriyor. Yaptığı birbirinden kaliteli esprilerle adeta Beyaz Show'u sırtlayıp götüren Rasim Öztekin'den belli ki öğrenecekleri çok şey var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA