Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

O gelinlik 4 bin 700 dolar!

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Cuma günü Facebook'u halka açarak servetini 19.5 milyar dolara yükseltti ve dünyanın en zengileri arasındaki 29'uncu sıraya yerleşti.
Hemen ertesi gün, Çin asıllı sevgilisi Priscilla Chan'in; California Üniversitesi'nden mezuniyeti şerefine bir parti verdiğini söyleyip dostlarını evine davet etti. Sürpriz yapıp evlendi. Şaşaadan uzak hayatı ile yine tüm dünyayı şoke etti. Tüm dünya "Niye Facebook'u halka arz ettikten bir gün sonra evlendi?" sorusunun yanıtını arıyor.

NİYE BÖYLE SADEYMİŞ?
Kaliforniya yasalarına göre; sevgili kalmaları durumunda Zuckerberg tüm varlığını Priscilla Chan ile paylaşmak zorunda kalacaktı. Çünkü yasalar, beraber yaşadıkları sürece edinilen mallarda, evli olmayan çiftlere de aynı hakkı tanıyor. Zuckerberg ile Chan; dokuz yıldır birlikte olduğuna göre, Facebook da tehlikeye giriyor. Zuckerberg açısından... (Şimdi evlilik sözleşmesi yaptıkları söyleniyor.) Bir de şu 'sade düğün töreni' olayı var.
Dünyanın en zengin adamlarından biri böyle mi evlenirmiş?
Zenginliği gösteriş ve göstermekle eş değer görenler, böyle yorum yapıyor.
Kızın gelinliği niye sadeymiş? Niye ünlü bir tasarımcıyı değil de, bilinmeyen birini tercih etmiş?
Gelinlik notu: Fiyatı dört bin 700 dolar. Gelinlik, tasarımcı Claire Pettibone'un koleksiyonunda iki yıldır yer alan bir model. Pettibone, gelinliğin kime satıldığının farkına bile varmamış. Fotoğraflar yayınlanınca fark etmiş. Çünkü zaten Chan, modellere bakarken "Mark ile evleniyorum, kendisi Facebook'un sahibi" diye kendi öneminin altını çizmemiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA