Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Görünümünle barışıp devam etmeyi öğren!

Söz görüntüden açılmışken... Amerika'da sinema eleştirmeni deyince akla gelen ilk isim; Roger Ebert'tir... Geçirdiği tiroit kanserindeki komplikasyonlar nedeni ile yüzü deforme olan, yeme, içme ve konuşma yetisini tamamen kaybeden ünlü eleştirmen, teknoloji sayesinde konuşamadığı halde sesine tekrar kavuştu... Teknolojinin işine benim aklım ermiyor... Iskoç Cereproc firması konuşma yetisini kaybedenlere tekrar ses kazandırmak için, yazılı metinden konuşmaya çeviren bir software geliştirmiş. Ebert'in daha önceki televizyon programlarından kayda alınmış konuşmalarını biraraya getirerek elektronik bir ses yaratmışlar.

BU BENİM ŞİMDİKİ GÖRÜNTÜM
Ebert bilgisayarına ne yazarsa, aynı anda kendi sesine çevriliyor ve gerçekten konuşuyormuş gibi dinleyebiliyorsunuz... Üstte gördüğünüz Esquire dergisinin kapağındaki görüntüsünden rahatsız olup olmadığını soranlara Ebert'in verdiği cevap, beni düşündürdü açıkçası... "Hayatım boyunca bir daha yemek yiyemeyeceğim, birşey içemeyeceğim ve konuşamayacağım. Estetik operasyonlarla yüzüm daha normal bir görüntüye gelebilir ama bana en zevk aldığım yetilerimi kazandırmayacak. Bu benim şimdiki görüntüm... Mutlu ve üretken bir hayatım var. O zaman niye daha iyi görünmek için bir yığın operasyon geçireyim? İnsanlar bana Esquire dergisinin kapağındaki görüntümden rahatsız olup olmadığımı soruyorlar. Hayır olmuyorum. Kimse mükemmel değil. Nasıl göründüğümüz ile barışık olup, hayata devam edebilmeyi öğrenmek lazım..."

***
Bu hafta sonu verilecek Oscar ödülleri için dört yıl sonra ilk defa Roger Ebert'in seçimlerini bilgisayarı aracılığıyla kendi sesinden duyduk. İşte Ebert'in Oscar tahminleri: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique - 'Precious' En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Walz - 'Inglourious Bastards' En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock - 'The Blind Side' En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges - 'Crazy Heart' En İyi Film: En belirsiz kategori bu. 'Up in the Air' önceden ilk sıradaydı. 'Avatar'ın tüm dünyada rekor izlenme oranı var. Ama 'Hurt Locker' Ebert'in favorisi. En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow - 'Hurt Locker' (Bigelow, aynı zamanda 'Avatar' filminin yönetmeni James Cameron'un eski eşi...)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA