Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Hollywood'un genç starları nasıl görünmeli?

Vanity Fair dergisi her yıl Hollywood'un gelecek vaat eden yıldız adaylarını belirleyen bir sayı çıkartır.
Bu yılki sayıda seçtiği yıldız adayları; Kristen Stewart, Carey Mulligan, Amanda Seyfried, Emma Stone, Rebecca Hall, Anna Kendrick, Evan Rachel Wood, Mia Wasikowska ve Abbie Cornish.
Hepsi beyaz, ince ve güzel.
Yani ya onlardan biri olmak ya da onlardan biriyle birlikte olmak isteyeceğiniz görüntüde adaylar... 'Precious' filminde babası tarafından hamile bırakılmış, HIV pozitif, dışlanan, bastırılan ve aşırı kiloları ile konvansiyonel 'güzel' görüntüden çok uzakta sorunlu bir genç kızı canlandıran Gabourey Sidibe rolünü o kadar gerçekçi oynuyordu ki, daha ilk tecrübesinde Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday oldu.
Ancak siyah olması ve aşırı kiloları ile kapaktaki diğer zarif ve hoş görüntülü genç kadınların arasına yakıştırılamamış anlaşılan...
Tam Oscar ödülleri öncesi dergi bu yaklaşımı ile büyük tepki gördü.
Maalesef güzellik, ne kadar sahte ve fotoşoplu olursa olsun hâlâ bir dergiyi en çok sattıran şey...
Sidibe, Amerika'da aslında düşük gelirli ve eğitimsiz siyahlar arasında kanayan bir yara olan tiplemesi ile ve kendi aşırı kiloları ile acaba kendine çok yakın bir karakteri mi oynuyor diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Ancak televizyon röportajlarından aslında ne kadar zeki, kendini olduğu gibi kabul edebilmiş, hoş sohbet ve esprili bir genç kız olduğunu anlıyorsunuz...
Güzel olup da bunalımlı yaşayanlardansa, insanın içini ferahlatıyor...
Umarım Hollywood bu görüntü handikapını aşıp, Gabourey Sidibe gibi yetenekli ve zeki genç oyunculara kapısını sonuna kadar açar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA