Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hektor'u sünnet etmek

Gürkan Düzenli'nin dün Sabah'ta yayınlanan 'Hektor sünnet olup Helen ile evlenecek' başlıklı haberi epey eğlenceliydi. Adını daha önce hiç duymadığım Osman Genç adlı bir tiyatro sanatçısı Çanakkale'nin tanıtımına katkıda bulunmak için Truva ile ilgili bir oyun sahnelemek istediğini ve bu oyunda Truvalı kahraman Hektor'u sünnet edeceğini açıklamış: "Hektor elindeki şarabı bırakıp sünnet olsun. Geleneklerimize uygun olarak bir at üzerinde elinde bayrakla gezdirilsin. Daha sonra da Helen ile evlensin. Projem bu. Yeter ki ülkem tanıtılsın." Herhalde oyunun en matrak sahnesi de sünnet töreni olurdu. Düşünsenize Hektor göğsünde maşallah yazısı ve elinde asasıyla bir fenni sünnetçinin önünde bekliyor.

ACIMAYACAK!
Babası Kral Priam da oğlunun kirvesi oluyor, "Ağlama yavrum, hiç acımayacak" diyor. Bizdeki herkesi Türkleştirme zihniyetinin kökeninde ne var çok merak ediyorum. Truva medeniyetine sahip çıkmakla, onları traji-komik bir psikolojiyle Türkleştirmeye çalışmanın çok farklı anlamlar ifade ettiğini düşünüyorum. Kurtulalım artık bu eziklik psikolojisinden yahu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA