Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu taraftar maymun taklidi mi yapıyor?

Geçtiğimiz yıl Beşiktaşlı taraftarların yine bir Galatasaray maçında Emmanuel Eboue'ye ırkçı tezahüratta bulunup bulunmadığı tartışılmıştı.
Çarşı grubu da Eboue'ye çiçek vermiş ve Beşiktaşlı taraftarların ırkçılıkla uzaktan yakından bir alakalarının bulunmadığını vurgulamışlardı.
Ancak aynı taraftar grubu önceki gün Eboue'yi yine küfür yağmuruna tuttu. Bu sefer daha da ileriye gittiler, bir taraftar Eboue'yi dövmek için sahaya resmen uçarak girdi.

TAKLİTÇİ ZİHNİYET Mİ?
Evet, ortada büyük bir hakem rezaleti vardı ama bir de bu fotoğraf var.
Kimileri bu fotoğraf için rastlantı, anlık bir görüntü diyor, kimileri ise Eboue için maymun taklidi yapıldığını düşünüyor.
Dünkü yazımda Türkiye'de Afrikalılar'a karşı ırkçılığın olduğuna inanmadığımı ama ırkçılığın tanımının bilinmediğini yazmış ve Emre Belözoğlu'nun yaptıklarını cehaletin eseri ilan etmiştim.
Emre'nin ettiği küfrün üzeriden bir gün bile geçmeden Eboue'ye yapılanları görünce, artık Türkiye'de ırkçılığın uzun uzadıya tartışılması gerektiğine inanıyorum.
Avrupa sahalarındaki Afrikalılar'a karşı ırkçılığın büyük bir geçmişi var. Peki, bizdeki durum taklitçi bir zihniyetin eseri mi? Her şey fazla rekabet, alkol ve öfkeden mi kaynaklanıyor? Yoksa ortada gerçekten bir ırkçılık mı var?
Tartışalım! Tabii asıl yükselişte olan Türk-Kürt ırkçılığını da unutmadan!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA