Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

E5'te işportacı işkencesi nasıl bitti?

İşportacıların 'büyük araçlarla' tam yolların daraldığı bölümlerde 'arıza yaptı' süsü verip trafiği felç ettikten sonra; su, çiçek, mendil vs. sattıklarına dair haberler çıkmıştı.
İşportacıların bu kurnazlığını ortaya çıkaran ve bu sorunu büyük ölçüde bitiren İstanbul Önleyici Hizmetler Şubesi'nin başarılı müdürü Bülent Girgin'le konuşma fırsatım oldu.
Girgin'in anlattığına göre, işportacılarla mücadele bayağı zorlu geçmiş. Çünkü mücadele İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu E-5 ve yan yollar üzerinde yaşanmış. Hızla akan araç trafiğinde polisin 'Yunus' ekipleri, sabah 06.30-10.30, akşam ise iş çıkışı saatlerinde iki aya yakın bir süre yoğun mesai harcamışlar. Neyse ki işportacıların trafiği tıkama yöntemleri keşfedilip çözüme ulaşılmış.

ÇOCUKLARI KURTARDIK
Girgin'in soruna sosyolojik açıdan da yaklaşması önemliydi:
"Artık E5 trafiği daha rahat ve güvenli işliyor. Otoyollardaki hırsızlık oranı da azaldı. Ama biz E5'ten önce çocukları kurtardığımıza inanıyoruz. Yollarda küçük yaşta çocuklar çalıştırılıyordu.
Bu çocuklar arabaların arasında hayatlarını tehlikeye atmakla kalmıyorlar, tinercilerle muhatap olup kolayca madde bağımlısı oluyorlardı.
Sonrasını siz düşünün, oto hırsızlığı, yan kesicilik vs... İşportacı terörünü bitirip bu çocukları bir anlamda hayata kazandırmaya da çalıştık."
Trafik sorununa bile sosyolojik açıdan yaklaşan polislerimizin olduğunu bilmek gerçekten güzel.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA