Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

"Şike haberleri yalandı"

Kim söyledi bunu?
Radikal'den İsmail Saymaz'a röportaj veren şike soruşturması özel yetkili savcısı Mehmet Berk. "Şike sürecinde çıkan haberlerin yüzde 90'ı yalandı" dedi.
Bu tarihi açıklama hiç tartışılmadı. Başka gazete ve haber sitelerinde ise küçük bir haber olarak yer aldı.
Bir yıldır şikeyle yatıp kalkmamıza rağmen böylesine önemli bir açıklamanın es geçilmesi ilginç değil mi?
Daha şike soruşturmasının başında basının manipülasyona maruz kaldığını yazmıştık ama bu kadarını kim beklerdi ki?

TEPKİSİZLİK
"Yüzde 90'ı yalandı" ne demek? Medya, yorumcular, yazarlar, Futbol Federasyonu, UEFA vs. herkes aldatıldı mı yani?
Tabii ki, davada esas belirleyici olan somut deliller ama baştaki bu yalan haberlerin yarattığı 'şike var' kanısı yüzünden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi! Daha ne olsun?
Uğur Vardan köşesinde "Eğer Berk, gerçekten bu görüşteyse; süreç sırasında niye bu haberlerin önünü en azından hukuk yoluyla kesmedi? Bunu, basını sansürlemek anlamında söylemiyorum... Olmadı, gerektiğinde yalan olarak addettiği her haberi kamuoyu önünde deşifre edebilirdi... Şimdi 'Yüzde 90'ı yalandı' demek bana çok manalı gelmiyor..." diye yazarak topu doksana çakmış.
Oradan o topu kimse çıkaramaz!
Fenerbahçe'ye dair en küçük olumsuz haber kırıntısını bile manşet yapan jurnalciler, bu açıklamayı da UEFA'ya mail atsınlar!
Yazdığı raporla Fenerbahçe'ye Avrupa'dan ceza aldıran Pierre Cornu'nun istifasının da üzerine gidilmedi. Bu tepkisizlik anormal!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA