Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sponsorlar da geç kaldı

Yanlış hatırlamıyorsam olimpiyatlardan önce Filenin Sultanları'na, Potanın Perileri'ne, Nevin Yanıt'a ve Rıza Kayaalp'e sponsor olan markaların reklamları daha çok yayınlandı!
Aslı Çakır Alptekin'in sponsorlarını ise yarışmadan sonra öğrendik. Tıpkı Nevin Yanıt'ın reklamında olduğu gibi haftalar öncesinden Aslı için özel bir reklam kampanyası başlatmalıydı!

PARA DA VERMİYORLAR!
Yine de spora yaptıkları katkılarından ötürü kutlamak lazım ama büyük markalar, Servet Tazegül, Gamze Bulut ve Nur Tatar'a neden sponsor olmadılar acaba?
Bizde büyük markaların amatör spor dallarına yaptıkları sponsor desteği çok az! Çoğu Londra Olimpiyatları'na üç-dört ay kala sponsor olacak sporcu aradılar. Bazılarının madalya şansı olan sporculara verdiği paralar ise 70-80 bin dolar gibi komik rakamlar!
Türkiye'de binlerce marka var, çoğu dünya devi! Bu ülkenin kaynakları ve ekonomisiyle para basıyorlar ama iş sporcuya desteğe gelince kayıplara karışıyorlar!
Türkiye'de olimpiyat madalyası kazanmamış bir sporcu için ayrılacak sponsor maliyeti nedir ki? Yurt dışı için uçak biletleri, kamp masrafları bir de cep harçlığı! Yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA