Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhafazakar gencin filmi

Nehir Tuna'nın kısa filmi 'Dedeler En İyisini Bilir' yerel ve uluslararası birçok festivalde gösterilmişti.
Bu filmin adını hep duyuyordum; sonunda izleme fırsatı buldum.
Film; zengin muhafazakâr bir ailenin oğlu olan 'Ali'nin iyi bir Müslüman olmaya, babasının izinde gitmeye çabalarken aşkı keşfedişiyle yaşadığı değişimi konu alıyor.
Muhafazakârlık yükselişte ama muhafazakâr aile yapısını, daha da önemlisi bu aile yapısı içinde büyüyen yeni nesil gençlerin ikilemlerini anlatan filmler neden çekilmez?
Nehir Tuna gelecek vaat eden bir yönetmen; 'Dedeler En İyisini Bilir'in mutlaka uzun metrajlı filmini çekmeli.

DİDEM'İ KEŞFEDİN
Filmde gençlerin performansı daha çok ilgimi çekti. Sercan Badur'u çoğunuz tanıyorsunuz; yine iyi oynamış, keşke sinemada daha çok rol alsa.
Filmde benim için asıl sürpriz; Didem Ellialtı oldu. Sıra dışı bir oyunculuğu var ve bunu kısa filmde hissettirmesi önemli. Yeni nesil oyuncular artık yurt dışından eğitimli. Didem de onlardan biri. New York Actor Studio Lee Strasberg Theatre Film Institute'te iki sene konservatuvar eğitimi, ardından Stella Adler Acting Studio'da workshop eğitimi almış. New York'ta bazı tiyatro oyunlarında küçük rolleri de var. 'Signora Enrica ile İtalyan Olmak' başta olmak üzere bazı filmlerde de oynamış. Didem gelecek vâdediyor; oyunculuk performansı keşfedilmeye değer.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA