Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atletizmde doping skandalı

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportunda dopingi işaret eden sapmalar olduğu, Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın da doping testlerinde birden fazla bulguya rastlandığı için; haklarında tedbir kararı alındı. İki sporcumuz da kendilerini aklayana dek atletizmden men edildiler.
Ancak Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan konuyla ilgili hâlâ net bir açıklama gelmedi. Atletizm Federasyonu, doping çıktığında topu hep sporculara atıyor ama doping yapılan ülkeler arasında çoktan kara listeye girdik.
Daha önce de Süreyya Ayhan ve Karin Melis Mey ceza almıştı!
Bizim federasyon 'biyolojik pasaport' uygulaması hakkında ne kadar bilinçli? Bu kadar çok doping vakası rastlantı olabilir mi acaba?
Eğer Alptekin, bilinçsiz ilaç kullandığı için 'biyolojik pasaport'a takıldıysa; bu daha büyük skandal! Çünkü Alptekin bizim olimpiyat şampiyonumuz, bir anlamda sporda namusumuz! Gençlerimiz onu örnek alıyor, Alptekin'in ismi spor salonuna verildi! Yani Federasyon'un, Alptekin'in içtiği suyun damlasından bile haberdar olması gerekir!
Bu men cezası, olimpiyat adaylığımıza da darbe vuracaktır. Eğer ortada ihmal varsa; Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi istifa etmelidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA