Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ekrem Dumanlı şu soruma cevap verebilir mi?

Çıkmak istiyorum aslında bu konudan ama şu an için mümkün görünmüyor. Çünkü bir grup medya- polis ve yargıdan oluşan blok, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ve diğer yöneticilerine yönelik başlattığı hamleyi ısrarla sürdürüyor.
Peki, AKP hükümetinin yapılan bu hamleyi geri püskürtmek amacıyla aldığı olağanüstü tedbirlere rağmen MİT yöneticilerinin sorgulanması amacını taşıyan bu ısrarcılık neden hâlâ devam ettiriliyor? Nedir MİT'i gerçekten hem polisin, hem yargının, hem de malum medyanın hedefi haline getiren argümanlar?
Fotoğraf çok net değil elbette. Her kafadan bir ses çıkıyor. Manzara; "Kimin eli kimin cebinde kardeşim?" sorusunu sordurtacak kadar karmaşık! Düşünün. Demokratik açılım projesi çerçevesinde PKK'lılarla masaya oturan MİT yöneticilerinin aylar evvel internete düşen ses kayıtları sonrası daha evvel onları birer barış elçisi ilan edip ayakta alkışlayan bazı kalemler şimdilerde MİT'e oradan saldırıyor. Ve öyle gerekçeler atıyorlar ki ortaya, yenilir yutulur cinsten değil. Resmen; "PKK'yı kuran MİT, hâlâ yönetmekte olan da MİT!" diyorlar.
Böyle bir iddianın hakikat olabileceğini düşünmek elbette ki gazeteci sorumluluğumuz.
Ama değil!
PKK'yı MİT'in kurduğu, yeni bir bilgi değil. Bunu yediden yetmişe herkes biliyor. Ama son KCK operasyonlarından ele geçirilen belgelerle filan Hakan Fidan'ın, Afet Güneş'in ya da Emre Taner'in hâlâ PKK'nın yönetiminde söz sahibi olduğunu söylemek sadece bir akıl tutulması! Bu mealde yazı yazanların hiçbirini samimi bulmuyorum. En başta da Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı. Önceki gün kaleme aldığı, "Aman Dikkat!" başlıklı yazıda söylediklerine kendi inanıyor mu bilmiyorum ama pazar günü genel olarak sorduğum ve polis-yargı blokunu savunan kalemlerin hiçbirinden karşılığını alamadığım o soruyu izniniz olursa bir de ona yöneltmek istiyorum:
"Eğer size göre MİT yöneticileri hâlâ PKK'da söz sahibi ve yapılan bazı eylemlerde, provokasyonlarda bizzat MİT yöneticilerinin parmağı varsa... O halde bu operasyon neden şimdi başladı Sayın Dumanlı? Onca generali, işadamını, gazeteciyi gözünü kırpmadan kelepçeleyen polis ve yargı, insan kanı üzerinde yıllardan beri adeta dans eden MİT'e bu operasyonu yapmakta neden bu kadar geç kaldı? Lütfen söyleyin. Niye mesela sizin de elinizin altında olan pekala çok iyi bildiğiniz o örgüt şemasında, adı 2 numara olarak geçen Teoman Koman Ergenekon Soruşturması kapsamında sorguya çekilmedi? Yoksa bizim bilmediğimiz ya da bilemediğimiz başka şeyler mi var?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA