Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki 5 çocuk annesi Merdane Albayrak, 75 yıldır yaşadığı evinden atılma tehlikesi ile karşı karşıya. İddiaya göre yıllar önce baba Halis Cesur, Almanya'ya çalışmaya giderken yanına oğulları Alparslan ve Alp Adnan Cesur'u da aldı. Diğer çocukları ile Türkiye'de kalan Merdane Albayrak eşi Halis Cesur'dan 1991 yılında mahkeme kararıyla boşandı. Boşanma davası neticesinde, söz konusu iki katlı ev ve bahçesinin tapusu mahkeme tarafından Merdane Albayrak'a devredildi. Ancak iddiaya göre, kardeşlerden 63 yaşındaki Alp Adnan Cesur, yaklaşık 15 yıl önce tadilat bahanesi ile annesinden söz konusu mülk ve bahçenin tapusunu devraldı. Alp Adnan Cesur, bu arazinin bir bölümüne apartman inşa ettikten sonra, iki katlı evin bulunduğu kısmın tapusunu 65 yaşındaki ağabeyi Alparslan Cesur'a devretti. Almanya'da yaşayan Alparslan Cesur, kendi öz annesi hakkında "evini işgal ettiği" ve "kira ödemediği" bahanesi ile mahkemede tahliye davası açtı. Cesur mahkeme sonrası öz annesini evinden sokağa atmak için icra takibi başlattı.

ANNEM BU EVDE 5 ÇOCUĞUNU BÜYÜTTÜ
Merdane Albayrak'ın en küçük kızı Zeynep Cesur, tapu devrinin geçmişte "tadilat yapılacağı" gerekçesiyle gerçekleştirildiğini, durumdan ancak iki yıl önce haberdar olduklarını ve hukuki mücadele başlattıklarını belirtti.
Almanya'da yaşayan ağabeyi Alparslan Cesur'un mülkiyet hakkına dayanarak, annesi Merdane Albayrak'ı yıllardır yaşadığı evinden atmaya çalıştığını belirten Zeynep Cesur, "Mahkemenin tahliye kararı vermesinin ardından annemin evi tahliye etmesi için icra müdürlüğü 10 gün süre tanıdı. Annem 5 çocuğunu bu evde büyüttü, şimdi ise öz oğlu tarafından icra yoluyla çıkarılmak isteniyor. Dilber ablamla birlikte annemin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Annesinin 90 yaşında olduğunu ifade eden Cesur, "En azından annem hayat gözlerini yumana kadar evinde yaşasın" dedi.

BU EV BENİM
Evinden atılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan talihsiz kadın ise, "İcra memuru kapıma geldi. Bana 10 gün süre verdi. '10 gün içinde evi boşaltmazsan çilingir ve jandarma eşliğinde gelir seni evden atarız' dedi. Bu ev benim. Ben de evimden çıkmıyorum."dedi.