64 ve 65. Hükümetlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bir dizi temas için geldiği Amasya'da AK Parti Amasya İl Başkanlığını ziyaret etti. Parti binası girişinde AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun ve partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Tüfenkci, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir deprem şehri vekili olarak konuşan Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin son dönemdeki en önemli iki gündem maddesinin ekonomi ve 6 Şubat depremleri olduğunu belirtti. Deprem bölgesindeki ihya çalışmalarına değinen Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve hükümetin gayretleriyle yaraların büyük ölçüde sarıldığını belirtti. Devletin kısa sürede 455 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiğini ve taşınma süreçlerinin başladığını ifade eden eski Bakan, bu hızda bir çalışmanın Avrupa'daki hiçbir devletin altından kalkamayacağı büyüklükte bir operasyon olduğunu aktardı.

Türkiye'nin bölgedeki sıcak çatışma ortamında bir istikrar adası olarak öne çıktığını ifade eden Tüfenkci, dış politikadaki diplomatik başarıların ardından sıranın iç piyasadaki sıkıntıları çözmeye geldiğini aktardı. Kabine ve MYK toplantılarının değişmez maddesinin ekonomi olduğunu vurgulayan Tüfenkci, enflasyonun düşürülmesi ile emekli ve asgari ücretlilerin durumunun iyileştirilmesi için canla başla çalışıldığını söyledi. Partinin istikametini milletin çizdiğini dile getiren milletvekili, Amasya teşkilatının ve vekillerinin de halkın sesine kulak vererek yola devam ettiğini sözlerine ekledi.
