Andızlı Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, il protokolü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, Mustafa Ertuğrul Aker'in sadece Antalya'nın değil, tüm Türk milletinin gurur kaynağı bir kahraman olduğunu belirterek, "Gençlerimize bu büyük kahramanı tanıtmak, neler yaptığını göstermek ve geleceğe yönelik rotalarını çizmelerine yardımcı olmak için çalışıyoruz" dedi.

"ÜÇ GEMİYİ SULARA GÖMDÜ"
O dönemde yaşananları farklı bir bakış açısıyla aktaran Vali Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Üç gemiden özellikle ikisi, savaş ahlakına ve savaş hukukuna aykırı olarak un fabrikalarını ve değirmenleri bombalıyor. O dönemde Antalya'da kara ulaşımı hemen hemen hiç yok. Bütün ulaşım ve lojistik faaliyetler teknelerle gerçekleştiriliyor. Bu tekneler de yağmalanıyor. Mustafa Ertuğrul ve topçu bataryası, türlü imkânsızlıklara rağmen bu üç gemiyi sulara gömdü."
Paris 2'den kurtulan Fransız askerlerinin kıyıda Türk askerleri tarafından karşılandığını hatırlatan Şahin, askerlerin hiçbir kötü muameleye maruz kalmadan tedavi edilerek ülkelerine gönderildiğini kaydetti. Şahin, "İşte Türk askerinin centilmenliği, Türk askerinin ahlakı ve Türk ordusunun ciddiyeti budur. Bu gerçekleri o dönemde Fransız askerleri de hatıratlarında yazıyor. Yani biz sadece savaşmadık, aynı zamanda ülkemizi ahlakımızla ve karakterimizle savunduk" şeklinde konuştu.

PARİS 2'NİN BATIRILDIĞI YER ZİYARETE AÇILACAK
Mustafa Ertuğrul Aker'in Paris 2 zırhlısını batırdığı bölgeye yönelik çalışmalardan da bahseden Vali Şahin, bölgedeki tatil köyünün bir Türk yatırımcı tarafından satın alınarak yenileneceğini söyledi. Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı ile protokol imzaladıklarını belirten Şahin, "Paris 2'nin batırıldığı yerdeki topçu bataryası yeniden düzenlenerek ziyarete açılacak. Böylece her bir Türk gencinin ecdadını tanıması için somut, gözle görülür bir alan oluşturmuş olacağız" dedi.
Aker'in hatırasının eğitim yoluyla da yaşatılacağını vurgulayan Vali Şahin, Antalya'daki okullarda komutanın hayatı ve kahramanlıklarının ders olarak işlendiğini sözlerine ekledi.