Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, her dört çocuktan birinde iştahsızlık sorunu olduğunu belirtirken “Eğer altında yatan herhangi bir hastalık yoksa, çocuğunuz gelişimine sağlıklı olarak devam ediyorsa iştahsızlık için endişelenmeye gerek yok. Onların kilo almalarını sağlayabilirsiniz. Ancak çocuğunuzun kilo almasını sağlarken onun sağlığını tehlikeye atmadan sağlıklı yöntemlerle bunu yapın” diyor. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, çocuklara sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneride bulundu.

Giriş Tarihi: 25.3.2019 17:07
Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!

KURUYEMİŞİ İHMAL ETMEYİN

Çocuklara işlenmiş besinler ve yağlar, yüksek şekerli yiyecekler vererek kilo aldırmaktan kaçının. Bunun yerine kuru yemiş ve kuru meyvelerden (incir, hurma, kuru kayısı v.b.) küçük bir çerez tabağı oluşturabilirsiniz. Fırınlanmış patates cipsini evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Oyun aralarında kızarmış ekmek üzerine sürülmüş bal ve tereyağ ya da avokadolu peynirli karışımlar yedirebilirsiniz. Yemeklerinin yanına peynirli, domates soslu makarnalar veya kaşarlı patates püresi hazırlayabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuza sağlıklı kilo aldırmak için 9 etkili öneri!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA