Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

Kuru yemişler, yani yağlı tohumlar da zengin besin değerlerine sahip olmasıyla, hamilelik döneminde beslenme programında bulunması gerekenler arasında önemli bir yere sahip. Besin değerlerinden yeterince faydalanabilmek için kuru yemişleri mutlaka çiğ tüketmek gerektiğini unutmayın. Kuru meyvelerin de kimyasal madde kullanılmadan, doğal kurutulmuş olanlarını tercih etmelisiniz.

Giriş Tarihi: 28.2.2019 17:13
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

BREZİLYA CEVİZİ
-Tiroid dengesizliği yaşayan hamileler ve Hashimoto hastaları için, ilaç takviyesiyle alacakları Selenyumu yeterli miktarda almalarını sağlayacak doğal tek alternatif besin özelliği taşıyor.
-Cildin ihtiyacı olan selenyum, E ve C vitaminleri bakımından zengin olmasıyla cildin daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Elastikiyetini artırarak kırışmayı engelliyor. Aynı zamanda yaşlanmaya neden olan hücreleri azaltıyor. Brezilya'da bu cevizden elde edilen yağ, egzama ve sedef hastalıklarında doğal ilaç olarak kullanılıyor. Yumurta ile karıştırılıp sürüldüğünde ise ölü hücreleri dökerek lekeleri gideriyor.
-Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olmasıyla iyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığını koruyor. Aynı zamanda doymamış yağ asitlerini de barındıran bu ceviz türü, kan akşını dengeliyor ve damarların tıkanmasını engelliyor.
-İçerdiği çinko sayesinde vücudu hem iltihaplardan hem de toksinlerden arındırıyor

ARKADAŞINA GÖNDER
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA