Çocuklarda ishale ne iyi gelir, doğal yöntemlerle nasıl geçer? Çocuklarda ishale iyi gelen yiyecekler

Çocukların yaşları küçüldükçe hastalıklara olan yatkınlıkları artar. Bu ishal için de geçerli bir kuraldır. İshal mikropları, ağız yoluyla alınan mikroplardır. Dolayısıyla sık sık ellerini ve ellerindekileri ağızlarına götüren çocuklar ve okul döneminde özellikle tuvaletlerde el hijyenini önemsemeyen çocuklar bu hastalığa oldukça açık hale gelirler. Çocuklarda ishal nasıl geçer?

Giriş Tarihi: 21.8.2021 10:51 Son Güncelleme: 21.8.2021 10:51
Çocuklarda ishale ne iyi gelir, doğal yöntemlerle nasıl geçer? Çocuklarda ishale iyi gelen yiyecekler

Hijyen, hijyen, hijyen. Aslında tek kural bu. İyi bir bağırsak sağlığı için dengeli beslenmek çok önemli. Hazır ve işlenmiş gıdalar bağırsak florasına en çok zarar veren etken. Çocukları paketlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak tutmak ve bolca probiyotik içeren yoğurt, ayran, kefiri beslenmelerine sokmak gerekir.

İSHALİN KOMPLİKASYONLARI NELER OLABİLİR?
En önemli komplikasyonu sıvı kaybı. İshal ile kaybedilen sıvının az az, sık sık bulantı ve kusmayı tetiklemeyecek şekilde yerine konması gerekir. Sıvı kaybını engellediğimiz sürece sorun oluşmaz Anne sütü alan bebekler bu konuda en şanslı grup. Çünkü anne sütü hem içerdiği sıvı miktarı hem de bağışıklık sistemine katkıda bulunan enzimleri nedeniyle ishalde de eşsiz bir besin. O yüzden çocukları ishalden korumak ve ishali hızlıca atlatmak için bol bol emzirmek yeterli olacaktır.

BESLENME ÖNERİLERİ
İshal sorunu yaşanan dönemde bağırsakları çok yormayacak yumuşak gıdalar, nişasta içeren pirinç, makarna ve patates tercih edilmeli. Probiyotik içeren yoğurt, ayran, kefir, lif içeren muz, elma ve armut bu dönemde en iyi destekleyiciler. Kayısı, erik gibi bağırsak hareketlerini daha da artıran besinlerden, hazır gıdalar, bol yağlı ve şekerli yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden ise uzak durulmalıdır.

İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer, İshali Kesen Doğal Yöntemler, En Çabuk Ne Keser?

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklarda ishale ne iyi gelir, doğal yöntemlerle nasıl geçer? Çocuklarda ishale iyi gelen yiyecekler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA