Oyun mutlu eder

Dünyayı anlamak ve deneyimlemek için minikler oyuna ihtiyaç duyuyor.

Giriş Tarihi: 15.11.2017 16:44 Son Güncelleme: 5.12.2017 17:10
Oyun mutlu eder

Bebeğinizin iletişim becerilerini ve duygusal zekasını geliştirmenin en ideal ve eğlenceli yolu tabii ki oyun. Molfix'in de danışmanlığını yapan Pedagog Tansu Oskay'a göre oyun, mutlu bir aile olmanın da önemli bir koşulu.

Oyun bir iletişim aracı
Bebek doğduğu andan itibaren çevresiyle iletişim kurmaya hazırdır. Annesi ile birlikte yaptığı her bir eylem, aynı zamanda aralarındaki iletişimi de oluşturur. Her geçen gün bakışlarıyla, mimikleriyle tepki vermeye başlar ve iletişim becerilerine yenilerini ekler. Dış dünya ile arasındaki iletişimi kuran, güçlendiren ve çeşitlendiren en önemli araçlardan biri de oyundur. Bu sayede bebek, yetişkin dünyasını daha yakından tanır. Üstelik her zaman komplike bir aktivite olmak zorunda da değildir. Bebeği hoplatırsınız, yüzüne hafifçe üflersiniz, oyuncağını sallarsınız, bir örtünün ardına saklanırsınız... Bu minik oyunlarla onun dünyasına girer, ona öğretir ve onunla iletişime geçersiniz.

Aile içi ilişkileri olumlu etkiliyor
Oyun, bebeklerle kaliteli zaman geçirmenin en doğal, etkili ve rahatlatıcı yoludur. Bir bebekle ne kadar çok oyun oynarsanız, onun gelişimine o kadar katkı sağlar ve ufkunu genişletirsiniz. Oyun oynayan bebeklerin hayal güçleri ve yaratıcılıkları gelişir, duygusal gelişimleri hızlanır, duygusal zekaları artar. Duygusal zekanın artışı ise tüm beceri ve öğrenme alanlarını olumlu yönde etkiler. Oyunun olumlu etkileri yalnızca zihinsel ve fiziksel gelişimle de sınırlı değildir. Bebeğinizle sık sık oyunlar oynuyorsanız; yaşı ilerledikçe ona limit koyarken ve kural öğretirken, kısacası ilişkinizin her alanında daha az gerilim yaşarsınız. Oyunun inatlaşma ve gerilimi azaltma gibi sihirli bir özelliği vardır. Oyun ile mutlu bir ev yaşantısı atmosferi sağlanır.

Neden oyun oynamalısınız?
• Oyun sayesinde bebeğinizi daha iyi tanır ve kendinizi yeterli hissedersiniz.
• Birlikte oynadığınız oyunlar sayesinde, bebeğinizle sağlıklı bir iletişim kurarsınız. Aynı zamanda onun özgürce denemesine fırsat vermiş olursunuz.
• Oyun oynadıkça, bebeğinizin geriliminin ve huzursuzluğunun azaldığını, mutluluğunun ise arttığını fark edersiniz.
• Akşamları oynayacağınız az hareketli, sakin oyunların ardından uygulayacağınız uyku ritüelleriyle bebeğinizin kolayca uykuya dalmasını sağlamış olursunuz.
• Basit oyunlarla bebeğinize dokunduğunuzda onunla aranızdaki bağ ve güven duygusunun da arttığını hissedersiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Oyun mutlu eder
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA