Diyarbakır'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda, zehir tacirlerinin yasa dışı kenevir ekimine darbe vuruldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eğil Cumhuriyet Savcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde harekete geçen jandarma ekipleri, üç ilçede eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

3 İLÇEDE KAPSAMLI OPERASYON
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, SAK timleri ve komandoların katıldığı operasyonlar, Yenişehir, Eğil ve Sur ilçelerinde düzenlendi. 24 operasyonel tim ve 230 personelin görev aldığı çalışmalarda, Jandarma İnsansız Hava Aracı (JİHA) ve uzaktan algılama sistemlerinden de yararlanıldı.

35 YASA DIŞI EKİM ALANI TESPİT EDİLDİ
Operasyonlarda 35 yasa dışı kenevir ekim alanı tespit edilerek imha edildi. Çalışmalar sonucunda, 1,2 ton esrar elde edilebilecek 48 bin 579 kök kenevir ve skunk bitkisi ortadan kaldırılırken, 36 kilogram esrar da ele geçirildi.
