Edirne'de 14 Ekim'de meydana gelen olayda, Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen Iraklı bir ailenin bulunduğu bot Meriç Nehri'nde alabora oldu. Anne, baba ve 3 çocuklarının bulunduğu botun devrilmesiyle aile fertleri suya düştü. Aile üyelerinden bazıları nehirdeki bir adacığa ulaşmayı başarırken, iki kardeş akıntıya kapılarak kayboldu.
Sudan çıkarılan diğer çocuk ise hastaneye kaldırıldı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
LEYLA'NIN CANSIZ BEDENİ 4'ÜNCÜ GÜNDE BULUNDU
Kayıp çocukları bulmak amacıyla AFAD ve jandarma ekiplerince nehirde ve kıyı hattında başlatılan arama çalışmalarına su altı arama kurtarma ekipleri de destek verdi.
Çalışmaların 4'üncü gününde 5 yaşındaki Leyla'nın cansız bedeni, Topsöğüt Karakolu'nun bulunduğu askeri yasak bölgede bulundu. Küçük kızın cenazesine ulaşılmasının ardından ekipler, 7 yaşındaki diğer çocuğu bulmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. AFAD ekipleri bölgedeki arama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
3 ORGANİZATÖR ARANIYOR
Faciaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, ailenin Yunanistan'a geçişini organize ettiği öne sürülen 2'si Türk, 1'i Iraklı olmak üzere 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaçak geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddia edilen şahısların yakalanması yönündeki çalışmalar devam ediyor.
İddialara göre aile, geçiş için organizatörlerle para karşılığında anlaşmış ve ilk girişimde yaşanan tehlikelere rağmen yeniden bota binmek zorunda kalmıştı. Meriç Nehri'nde yaşanan faciada bir çocuk hastanede hayatını kaybederken, 5 yaşındaki Leyla'nın cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin, ailenin 7 yaşındaki diğer çocuğunu arama çalışmaları 4'üncü günde devam ediyor.