Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

Soru Cevap

Soru: 27 aylık oğlum, şu an 10'a kadar sayıp, okuyabiliyor, ayrıca tüm harfleri biliyor ve yavaş yavaş da iki ve üç heceli kelimeleri tanımaya başladı. Harfleri ve rakamları tanımayı bir oyun olarak görüyor, öğrendikçe de çok seviniyor. Tabii bu okuma aktivitesi, gün boyunca yaptığımız ve çocuğu zorladığımız bir şey değil, yalnızca günde yarım saat kadar akşamları birlikte oynadığımız bir oyun. Buraya kadar her şey çok iyi görünmesine rağmen ben bu konuda çok erken davranıp davranmadığımız ve ileride okul hayatını olumsuz olarak etkileyebileceği konusunda endişe duyuyorum. Sizin bu konudaki görüşlerinizi almak isterim.

Yanıt: Bu yaşta bırakın gerçek oyun oynasın. Sizinle yaşına uygun oyunları paylaşsın. Harfleri ve diğerlerini, öğrenme yaşı gelince öğrenir. O zaman oyun oynayacak vakti kalmayacak ve yaşıtlarıyla uyum sağlaması zorlaşacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA