Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Sevgili ailelerin çocukları için en doğrusunu istediklerini biliyorum. Bu istekleri kendi sosyal, ekonomik durumlarına, beklentilerine ve dünya görüşlerine göre belirlenmektedir. Ama bu durum çocuklarının geleceği için istediklerinin tam aksi bir yön çizebilir. Ekonomik gücünüz yetiyor ve sosyal çevreniz de uyum sağlıyor düşüncesiyle seçtiğiniz okulda, çocuğunuz marka düşkünü, yaşıyla uyumsuz istekleri olan ve sizin beklentilerinizi umursamayan bir çocuk haline gelebilir. Bazılarımız ise dünya görüşünüzü, benimsediğiniz inançları öğrettiğini düşündüğünüz, hatta çocuğunuzu sık sık duyduğunuz kötü alışkanlıklardan koruyacağına inandığınız okulları 'iyi' olarak seçecek. Ama bu seçim, bilinçli, kendine güvenen çocuklar yerine, iradelerini başkalarının arzularına bağlamış, başkalarının yönlendirmeleriyle sizi yok etmeyi düşünebilen, artık 'sizin olmayan çocuk' haline gelmesine neden olabilir.

İRADESİNİ KAYBETMEMELİ
Bu iradenin adı siyaset, tarikat, cemaat, ağabey, abla olabilir. Ama sonuçta, gözünüzden sakındığınız çocuğunuzun artık sizin olmayacağı kesindir. Ya da bu süreci tamamlayamadan, eğitim adına yapılan baskılar, toplumsal soyutlamalar ve korkular yüzünden birçok ruhsal sorunu da taşımaya başlayabilir. Okullar, sadece eğitim değil, öğretim de verir. Çocuklar için doğru eğitim, onların anlayacağı şekilde verilen, onları geleceğe hazırlayan, araştırmayı, tartışmayı öğreten, meslek sahibi ve başarılı olmalarını sağlayan bir eğitim olmalıdır. Öğretim ise onların bağımsız düşünebilen, kendi doğrularını bulup, savunabilen bireyler olmalarını sağlamalıdır.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA