Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Haftanın notları

Şair açılımı! Nazım Hikmet'i 3 Haziran 1963'te, Orhan Kemal'i 2 Haziran 1970'te, Ahmet Arif'i 2 Haziran 1991'de kaybettik. Hepsini Ahmet Arif'in birkaç dizesiyle ansak, birileri üstüne alınır mı? "...Beride Kabil'in murdar baltası/ Ve kan değirmenleri/ Kader kahpesi/ Beride borazancıları o puşt ölümün.../ Yaşamak, sade 'yaşamak'/ Yosun, solucan harcıdır. Unutuyorlar."

Kürt açılımı! Fındık toplamak için her yıl Kürt illerinden Karadeniz'e giden işçilere Karadeniz'in kapıları kapatılmış. Giresun'da vali ve askeri yetkililer güvenlik nedeniyle Gürcistan'dan işçi getirilmesine karar vermiş.

Düşünce açılımı! Gazeteci İrfan Aktan, ekim 2009'da Express dergisinde yayımlanan "Bölgede ve Kandilde hava durumu" başlıklı araştırma haberi nedeniyle bir yıl 13 ay hapis cezasına çarptırıldı. Temyizdeki karar onanırsa Aktan hapse girecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA