1-SİVRİ DİL ÖNEMLİ BİR SİLAHTIR
2006 seçimleri öncesinde, kendisine oy vermeyenleri ‘salaklıkla’ suçlayan İtalyan politikacı; Finlandiya gezisi sırasında ‘Fin diyeti’ne maruz kaldığını söyleyerek, İskandinav mutfağıyla dalga geçmişti.
2008 yılında, bir Rusya gezisi sırasında, ABD Başkanı Barack Obama için, “Bronzlaşmış bir lider” tanımını kullanan Berlusconi; ülkesindeki bir depremden sonra evsiz kalan felaketzedeler içinse, ‘Kamp yaptıklarını hayal etsinler’ demişti.
2-SANATSAL UĞRAŞ ÇEKİCİ GELİR
Üniversite yıllarındayken kurduğu müzik grubunda basgitar çalan Silvio Berlusconi, müzisyen olarak cruise gemilerinde de çalıştı.
Genç yüzlerin peşindeyim” cümlesiyle bu tercihini savunan Berlusconi; eski aktris Patrizia D’Addario ve genç dansçı Karima El Mahroug tarafından seks partileri organize etmekle suçlandı. Etrafında güzel kadınlar bulunan bir adamın, diğer güzel kadınları da kendine doğru çekeceğini tahmin edebilirsiniz.
4-HEM SERT ÇIK HEM İŞBİRLİĞİ YAP
Silvio Berlusconi, bir taraftan parti tabanındaki kadın siyasetçiler için ‘Sabah uyandıklarında makyajsız suratlarını görüyorlar ve bütün günleri berbat oluyor’ gibi ifadeler kullanırken; diğer taraftan “Sağ kanattaki kadınlar, sol kanattakilerden daha güzel” diyor.