Türkiye'nin mültecilere sınır kapılarını açmasının ardından mülteciler sınır kapılarına yöneldi. Mültecilerin Yuananistan'a ve oradan da Avrupa ülkelerine gitmek istemeleri Avrupa'yı paniğe soktu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı son açıklamada Edirne üzerinden Yunanistan'a geçen göçmen sayısını 100 bin577 olarak açıkladı. Avrupa başkentlerinde durdurulamayan mülteci akını karşısında büyük endişe hakimken, kısa süre içerisinde Avrupa'nın birçok başkentinde binlerce mülteci olacağı öngörülüyor.
Türkiye'nin mültecilerin Avrupa'ya ulaşması için sınır kapılarını açma kararının ardından Avrupa'da panik başladı. Avrupa'ya gitmek isteyen binlerce Avrupa'nın sınır kapılarını kapatmasının ardından başka noktalardan da şansını deniyor.
Yunanistan'ın sert müdahalelerine rağmen Avrupa'ya yönelik mülteci akını durmuyor. Görüntülerde mültecilerin sınırı rahatlıkla geçtiği görülüyor.
Sınır kapılarında sert müdahaleyle karşılaşan mülteciler muhtelif yerlere yöneliyor ve Avrupa'ya yoğun bir şekilde giriş yapıyor. Bu durum Avrupa başkentlerinde büyük korkuyu beraberinde getiriyor.
YUNAN POLİSİ ENGEL OLAMIYOR
Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri ne Yunan polisi ne de şartlar durduramıyor. Dikenli tellerden atlayan mülteciler hızla Avrupa başkentlerine doğru yola çıkıyor.
TÜRKİYE'DEN AYRILAN MÜLTECİ SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Saat 19.40 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı; 100.577'' dedi. Türkiye'den ayrılıp Avrupa'ya gidecek olan mülteci sayısı hızla artıyor. Bu sayının kısa zamanda çok daha fazla artacağı öngörülüyor.
PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE!
Yunan güvenlik güçleri, Avrupa'ya gitmek için Edirne'den Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere plastik mermiyle ateş etti.
Avrupa'ya geçmek isteyen yüzlerce düzensiz göçmen, Yunanistan sınırına akın etti.