ABD'nin Florida eyaleti tarihinin belki de en büyük kasırga felaketi ile sarsıldı. Kasırga nedeniyl binlerce kişi tahliye edilmişti. Yetkililer şimdiye kadar 13 kişinin cansız bedenine ulaştığını belirtse de yüzlerce ölüm olduğuna emin olduklarını sölyedi.
ABD'nin Florida eyaletini geçtiğimiz gün akşam saatlerinde kategori 4 seviyesinde vuran Ian Kasırgası, ülkede büyük yıkıma yol açtı. ABD tarihinde görülen en güçlü 5'inci kasırga olan Ian'ın Florida'yı terk etmesinin ardından tahribat gün yüzüne çıktı.
Çok sayıda yol, köprü ve binada ağır hasar oluştuğu görüldü. Florida Acil Durum Yönetimi yaptığı açıklamada, bölgede yürütülen çalışmalar sırasında şimdiye kadar en az 500 kişinin kurtarıldığı bildirildi.
YAKLAŞIK 5 BİN ULUSAL MUHAFIZ SAHADA
Florida Valisi Ron DeSantis'in Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 5 bin Florida Ulusal Muhafız askerinin yanı sıra komşu eyaletlerden 2 bin Ulusal Muhafızın karadaki operasyonlara yardım ettiği aktarılarak, toplam 800 kişiden oluşan 8 ekibin arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca, 200'den fazla sığınma evinde yaklaşık 34 bin kişinin misafir edildiği aktarıldı.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN 42 BİN TEKNİSYEN GÖREVDE
Şiddetli rüzgarlar nedeniyle elektrik direklerinin hasar gördüğü Florida'da, elektrik şebekesinde meydana gelen hasar sonucu 2 buçuk milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. Florida Valisi Ron DeSantis'in Ofisi, 42 bin teknisyenin, elektrik kesintilerini çözmek için dün geceden bu yana aralıksız çalıştığını belirtti.
"FLORİDA TARİHİNDEKİ EN ÖLÜMCÜL KASIRGA OLABİLİR"
ABD Başkanı Joe Biden başkent Washington DC'deki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) binasında yaptığı açıklamada, Ian Kasırgası'nın Florida tarihindeki en ölümcül kasırga olabileceğine dikkat çekerek, "Hala elimize ulaşan kesin bir sayı yok, ancak büyük miktarda can kaybı olabileceğine dair ön raporlar aldık" dedi.