İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Lübnan ile ateşkesin çökmesi halinde ordunun artık Lübnan ile Hizbullah arasında ayrım yapmayacağını ileri sürdü.
"Ateşkes anlaşmasını uygulamak için çalışacaklarını" savunan Katz, Lübnan'ın da ordusuna "Hizbullah'ı Litani nehrinin ötesinde tutması ve buralardaki altyapısını ortadan kaldırması için yetki vermesi gerektiğini" öne sürdü.
Katz, şimdiye kadar Lübnan devletini Hizbullah'tan ayırdıklarını iddia ederek, "Hizbullah ile ateşkesin çökmesi halinde, ordunun artık Lübnan ile Hizbullah arasında ayrım yapmayacağını" savundu.
"ABD İSRAİL'E BASKI YAPIYOR"
Öte yandan ABD yönetiminin İsrail'e, Hizbullah'ın dün akşamki roket atışına verdiği karşılığı sınırlandırması yönünde baskı yaptığı öne sürüldü. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, ABD yönetimi Hizbullah'ın İsrail'in ateşkes ihlalleri sebebiyle yaptığı roket atışına "orantısız karşılık" vermemesini istedi.
Haberde, ateşkesin ardından İsrail ordusunun Lübnan'da başlattığı saldırılara ilişkin ABD'nin, saldırıların sınırlandırılması ve Beyrut'a saldırılardan kaçınılması yönünde Tel Aviv'e baskı yaptığı iddia edildi.
İsrail ordusunun, 27 Kasım'da sağlanan ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde iki bölgeye dün akşam saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında 10 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi yaralanmıştı.