Geçtiğimiz yüzyılda yaşanan cinayetler sıklıkla hepimizin tüylerini diken diken ediyor. California'da yaşanan bu olaysa, küçük bir çocuğu manipülasyon taktikleriyle bir katile dönüştüren babayı konu ediyor.
Cinnamon Brown, ABD'nin California eyaletinde bulunan Orange bölgesinde babası, üvey annesi ve üvey kardeşiyle birlikte mutlu bir yaşam sürmekteydi. 36 yaşındaki baba David Brown, yüksek gelirli bir bilgisayar mühendisiyken, 23 yaşındaki eşi Linda ile Krystal adında bir kızları oldu.
David'in daha önce bir evliliği bulunmaktaydı. Bu evlilikten Cinnamon adında 14 yaşında bir kızı vardı. Aynı zamanda 23 yaşındaki anne Linda'nın küçük kız kardeşi Pattiie Bailey de onlarla birlikte yaşıyordu.
Birlikte yaşadıkları dönem boyunca baba David, kızı Cinnamon ile Patti'yi karısı Linda'ya karşı doldurmaya başladı. Kızları paranoyaklığa iten David, eşi Linda'nın iki kızı öldürme planları yaptığını söyleyip durdu. David ise pasif bir adamdı ve Linda'yı öldürecek gücü kendinde bulamıyordu. Sürekli kızı Cinnamon'a, "Beni seviyorsan bunu benim için yaparsın" laflarıyla manipüle ediyordu. Özellikle Türkiye'de zamanında çok duyduğumuz "senin yaşın küçük, sen öldürsen seni hapse atmazlar" yalanıyla kızı kandırdı.
17 yaşındaki Patti Bailey'in de ablasının ölmesini istemesinin kendince sebepleri vardı. Ablası Linda, aşık olduğu David ile evlenmesinin önündeki en büyük engeldi. Patti'nin çocukluğu ise alkolik bir anne ve kendisini istismar eden bir abiyle geçmişti. Patti, henüz 11 yaşındayken Linda'nın kurduğu ailesinin yanına giderek burada David'e aşık oldu.
19 Mart gecesi Cinnamon ve Patti, David tarafından uyandırıldı. "Bu gece bu işi yapmanız lazım" diyen David, uzun süre manipülasyon tekniklerinin meyvesini bu akşam alacaktı. Kızına kendi silahını veren David, diğer eline sahte bir intihar girişimi gibi göstermek için haplar tutuşturdu.
Cinnamon o gece üvey annesi Linda'yı uykusunda iki el ateşle öldürdü. İlerleyen saatlerde eve gelen polis ekipleri, Cinnamon'u bahçede köpek kulübesinde yatarken buldu.
Üstü başı idrar, kusmuk ve dışkı olan Cinnamon'ın elinde bir intihar notu bulunuyordu. Notta, "Tanrım, lütfen beni affet. Ona zarar vermek istemedim" yazıyordu.
Cinnamon'un vücudunda aşırı dozda alınmış ilaçlar bulundu. Babasının polisleri kandırması için verdiği ilaçları Cinnamon kullanıp intihar etmeye çalışmıştı. Kusmasa ölecekti.
Linda'yı öldürme sebebi olarak aralarındaki 'sonsuz anlaşmazlık' gösterilirken Cinnamon'ın suçunu itihar etmesi çok gecikmedi.
1986 yılında gerçekleştirilen duruşmada 27 yıl ceza aldığında babasının onu kandırdığını anlasa da iş işten geçmişti.
Karısının ölümünün ardından sigortadan parayı alan David, kendine yeni bir ev ve yeni araba aldı ve yeğeni Patti ile evlenip çocuk sahibi oldu.
Hapishanede babasının yaptıklarını duyan Cinnamon, yetkililere olayın aslı astarını anlatmaya başladı. Cinnamon'un itiraflarından birkaç hafta sonra David ve Patti apar topar gözaltına alındı. Cinnamon'un kendisini polisin eline verdiğini öğrenen David, bambaşka bir hikaye anlatarak yetkilileri kandırmaya çalıştı. Bu kez hedefinde eşi Patti ve yine kızı Cinnamon vardı.
Bu sefer işler David'in istediği gibi gitmedi ve Patti, polislerle işbirliği yaparak David'i yalanlayan ifadeler verdi.
1990 yılında düzenlenen David'in duruşmasında tanıklık yapan Patti ve Cinnamon, Linda'nın cinayetinin planlayıcısı olarak David'i gösterdi. Şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırılan David, 2014 yılında parmaklıklar arkasında öldü.