İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 37 artarak, 65 bin 419'a yükseldi.
Gazze'deki son hastanelerden biri olan Şifa'da doktorlar ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Birlemiş Milletler (BM) kürsüsünde dile getirdiği bir vahşetin yine yaşanmaya başladığını anlattı.
Başkan Erdoğan ""Gazze'de çocukların elleri, kolları, bacakları anestezi yapılmadan ampute ediliyor" demişti.
Acil servis uzmanı Dr. Nada Abu Alrub, "Bu bir soykırım, toplu kıyım. İnsanlar beyinleri dışarıda, organları parçalanmış halde geliyor ve biz çoğu zaman hiçbir anestezi kullanamıyoruz" dedi.
Alrub, "Kimin elinin bu, kimin bacağının bu olduğunu bilmiyorsunuz. Bir nevi korku filmi gibi. Bombalama devam ediyor; sanki bu insanlara karşı her türlü silahı deniyorlarmış gibi hissediyorsunuz.
Çocuklarda gördüğüm yaralanmalar, onları parçalara ayırıyor... Burada kimse güvende değil, herkes sadece sırasını bekliyor" dedi.
Filistin Kızılayı da Tel el- Hava'daki El-Kudüs Hastanesi'ndeki oksijen istasyonunun, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hizmet dışı kaldığını açıkladı. Üç gün yetecek doldurulmuş oksijen var.
"7 EKİM'DEN BU YANA GAZZE'DE 4 BİN ÇOCUK AMPUTE EDİLDİ"
BİRLEŞMİŞ Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde 4 bin çocuğun ampute edildiğini söyledi.
Lazzarini ayrıca Gazze'nin şu anda nüfusuna oranla dünyada en fazla çocuğun ampute edildiği yer olduğunu vurguladı.