Vuhan'da ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çin menşeili virüs dünya üzerindeki en büyük etkisini İtalya'da gösterirken, son 24 saatte ölen kişi sayısının 250 olduğu belirtildi. Bu rakamlarla birlikte 1266 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da gündelik yaşantı da etkileniyor. Günlük yaşantılarında radikal değişiklerin yaşandığı Napoli'den gelen o görüntüler dünyayı şoka uğrattı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
İtalya corona virüs salgınını kontrol altına alabilmek için deyim yerindeyse büyük bir savaşın içerisine girmiş vaziyette.
BİR GÜNDE 250 ÖLÜM
Ülkede, yeni tip corona virüsten ölenlerin sayısı 250 kişi artarak "bir günde kaydedilen en yüksek ölüm" olarak kayıtlara geçti.
YERLERE 'GÜVENLİ UZAKLIK' İŞARETİ ÇİZİYORLAR
İtalya'da açık olan mağazalara 'güvenli uzaklık' işaretleri çekilmeye başlandı.
Halka açık alanlarda da bu yöntem kullanılıyor. Yerdeki işaretler sayesinde insanlar birbirlerine yaklaşamıyor ve salgının daha fazla insana ulaşmasının önlenmesi amaçlanıyor.
İtalya'da sokağa çıkan herkes birbirinden yeterli bir uzaklıkta durmaya çalışıyor. Kuyruklar genellikle uzak aralıklarla yapılmaya çalışılıyor.
Çin anakarasında virüsün sıfır noktası olan Wuhan'da da karantina altına alınan milyonlarca insan birbirlerine destek amacıyla balkonlarından şarkılar ve ulusal marşlar söylüyordu.
BİR GÜNDE AÇIKLANAN EN YÜKSEK ÖLÜM
Ülkede, mevcut vaka sayısının 10 bin 590'a çıktığını bildiren Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının 12 bin 462 olduğunu kaydetti. Borrelli, ölü sayısının düne göre 196 kişi daha artarak toplam sayının 827'ye yükseldiğini açıkladı.
1028 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğü bilgisini paylaşan Borrelli, dün 1004 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün 41 kişi daha artarak 1045'e çıktığını söyledi.
Conte, ülkenin kuzey kısmını kapsayan karantina önlemlerinin bütün ülkeyi kapsayan bir duruma evrildiğini halka ilan etti.
Bu adım ülkede; tüm halka açık etkinliklerin yasaklanması, sinemaların, spor salonlarının ve eğlence mekanlarının kapatılması, cenaze ve düğünlerin iptal edilmesi ve Serie A oyunları da dahil olmak üzere spor karşılaşmalarının askıya alınmasını sağladı.
KARANTİNA BİR ADIM DAHA İLERİYE GİTTİ
Başbakan Conte bugün, İtalya'nın salgın başladığından beri hiçbir ülkede olmadığı kadar bir günde en çok ölüm artışının meydana gelmesinin ardından salgınla savaşmak için daha da katı kısıtlamaları açıkladı.
TABİP ODASI BAŞKANI DA ÖLDÜ
Basındaki haberlere göre, dün yaşamını yitirenlerden birinin de Varese Tabip Odası Başkanı 67 yaşındaki Roberto Stella'nın olduğu bildirildi.
Bir diğer haberde ise "1 numaralı hasta" olarak anılan ve 20 Şubat'ta Codogno'daki hastaneye başvurarak virüsün yayılmasına yol açan kişinin tedavisinin sürdüğü ve konuşmaya başladığı kaydedildi.