Birleşik Krallık merkezli Middle East Eye'ın haberine göre ABD, İran'a yönelik başlatılan saldırıdan 3 gün önce İsrail'e 300 adet Hellfire mühimmatı gönderdi.
ABD üretimi gelişmiş teknolojilere sahip bu füzeler, hedefini kanatçıklarından açılan kılıçlarla yok ediyor. Diğer adıyla 'Ninja' olarak da bilinen bu mühimmat, sadece ABD tarafından üretiliyor.
ELON MUSK'TAN STARLİNK PAYLAŞIMI
Dünyaca ünlü milyarder iş adamı Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden kendisine İran'da Starlink uydularını etkinleştirmesi için çağrı yapan bir kişiye cevap verdi.
İran rejiminin, insanların organize olup iletişim kurmasını engellemek için ülke genelinde interneti kestiğini vurgulayan X kullanıcısı, "Elon Musk, İran halkına Starlink interneti sağlayarak İran rejiminin tabutuna son çiviyi çakabilir" şeklinde bir paylaşım yaptı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz gün İran halkının ayaklanma başlatarak rejimi devirmesi için çağrı yapmış, buna karşılık İran hükümeti ise ülke genelinde internet kesintilerini devreye sokmuştu.