Yunanistan son dönemlerde Ege ve Doğu Akdeniz'de gerginliği tırmandıran hamlelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın üst düzey komutanı eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis,katıldığı etkinlikte Türkiye-Yunanistan durumunu değerlendirmiş, iki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerekiğini ifade etmişti. Apostolakis, Tükiye'nin savaş sebebi dediği 12 mil meselesini yeniden gündeme taşıdı.
Apostolakis, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında Yunan halkına bir uyarıda bulunarak "Bu halk tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermişti. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalıdır" demişti.
Girit ve Mora arasında başalayan hidrokarbon araştırmaları hakkında konuşan Apostolakis, bunun için çok geç kaldıklarını ifade etti. Ülkenin çıkarlarının belli olduğunu dile getirdi. Apostolakis, hükümeti "Daha işin başındayız" sözleri ile eleştirdi.
Hidrokarbon arama faaliyetlerini ülkenin egemenlik haklarını savunmaya karar verildiğini gösteren bir işaret olarak niteleyen Apostolakis, 12 mil konusunu yeniden gündeme taşıdı.
'ZAMANI GELDİ'
Karasularının 12 deniz miline çıkarılması ile ilgili 'Bence zamanı geldi, uzun zaman önce yapılmalıydı' ifadelerini kullanan eski bakan, karasularının uzatılması bizim kararımıza bakıyor. En azından Girit'in güneyinde ve Doğu Akdeniz'de yapılması gerekiyor' dedi.