Son dakika haberi: Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre puan 0,1 azalarak yüzde 8,5 oldu. Rakamları değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, politikaların sonuçlarını verdiğini belirtti.
TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 8,5'E GERİLEDİ
Türkiye'de işsizlik oranı nisan ayında %8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı bir önceki aya göre 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde %7,2 iken kadınlarda %11,1 olarak tahmin edildi.
"POLİTİKALAR SONUÇLARINI VERİYOR"
İşsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "OVP ve 12. Kalkınma Planımız doğrultusunda önümüzdeki dönemde de ekonomik istikrarı ve vatandaşlarımızın kalıcı refahını sağlayan politikalar ile istihdamı önceleyen adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.
"İstihdamı destekleyen politikalarımızın sonuçlarını her geçen gün daha iyi şekilde görmeye devam ediyoruz" diyen Bakan Işıkhan, son dönemlerde tarihi zirvelere ulaşan istihdam oranlarında gençlerin ve kadınların daha fazla pay aldığına da dikkat çekti.
GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANI %14,5 OLDU
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak %14,5 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde %12,2, kadınlarda ise %19,1 olarak tahmin edildi.
HAFTALIK ORTALAMA FİİLİ ÇALIŞMA SÜRESİ 44,3 SAAT OLDU
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 0,6 saat artarak 44,3 saat olarak gerçekleşti.
ATIL İŞGÜCÜ ORANI %27,2 OLDU
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 3,1 puan artarak %27,2 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı %19,7 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı %17,1 olarak tahmin edildi.
Ekonomimiz istihdam üretmeye devam ediyor. İşsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesinde.
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) June 10, 2024
▪️Son 12 aydır tekli hanelerde gerçekleşen işsizlik oranı; bir önceki aya göre 0,1 puan azalış ile %8,5 seviyesinde gerçekleşti.
▪️İşsiz sayısı bir önceki aya göre 18 bin kişi, bir… pic.twitter.com/WQxYAk6XLF