Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma, vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Hakkınızda dava açılacak, icra takibi başlatılmaması için acil irtibata geçin" içerikli SMS'ler üzerine başladı.
Kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtan şüpheliler, aradıkları kişileri "icra takibi başlatılacağı" tehdidiyle korku ve paniğe sevk etti. Oltalama (phishing) yöntemiyle gönderilen SMS'lere dönüş yapan vatandaşlar, gerçek bir hukuk bürosuyla görüştüklerini sanarak dolandırıldı.
Şüpheliler, "Dosya bugün kapanmazsa icraya verileceksiniz" gibi baskı dolu ifadelerle acil ödeme talep etti. Vatandaşlardan alınan paralar, üçüncü kişilerin banka hesaplarına veya kripto para hesaplarına aktarılarak izi kaybettirildi.
LÜKS OFİSLERDE ÇAĞRI MERKEZİ GİBİ OPERASYON
Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip, çetenin İstanbul Esenyurt'ta kiraladığı lüks daireleri ve ofisleri çağrı merkezi gibi kullandığını ortaya çıkardı.
Şüphelilerin düzgün diksiyon ve hukuk terimleriyle konuşarak mağdurları ikna ettiği belirlendi. Operasyonun detayları şöyle: 7 şüpheli: Mağdurlarla birebir iletişim kurarak dolandırıcılığı gerçekleştiren asıl kişiler. 1 şüpheli: Çağrı merkezi olarak kullanılan daireyi kiralayan kişi. 12 şüpheli: Banka hesaplarını temin eden, kullandıran ve para transferlerini yöneten kişiler.
ŞAFAK OPERASYONU: 19 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa, İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Yalova'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Şafak vakti yapılan baskınlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda: