Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bulak köyü ormanlık alanda bir süredir kurduğu çadırda kamp yaparak yaşamını sürdüren öğretmen Barbaros Yılmaz (44) ailesi 24 saattir alınamayınca 112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım talebinde bulundu. Hemen harekete geçen ekipler, kayıp öğretmeni Jandarma iz takip köpeği Aba, kaybolduğu ormanlık alanda bitkin halde buldu.
Geçtiğimiz yıl öğretmenlikten istifa edip ailesinin yaşadığı Bulak köyüne yerleşen ve doğa sevgisi nedeniyle havaların ısınması nedeniyle Bulak köyü ormanlık alanda kurduğu çadırda yaşamını sürdüren Barbaros Yılmaz'dan ailesi dün akşamdan beri haber alamayınca ailesi 112 Acil Yardım Merkezini arayarak yardım istediler.
Kayıp ihbarının ardından, 2 jandarma asayiş timi, 1 komando timi, 1 jasat ekibi, 3 orman işletme personeli, 1 AFAD ekibi ile gönüllülerden oluşan 54 personel şahsı bulmak için çalışma başlatılırken, Çalışmalara Dron ile de sürdürüldü.
Kayıp Öğretmeni Jandarma İz Köpeği Aba kaybolmasından 30 saat sonra ormanlık alanda sağ olarak buldu. Yapılan kontrollar da şahsın sağlık durumunun iyi olduğu sadece yorgun olduğu belirtildi.
Kayıp Öğretmen 112 sağlık ekipleri tarafından tedavi için hastaneye götürdüler. Ailesi oğullarının doğayı çok sevdiği için kamp kurduğunu, devamlı irtibat halinde olduklarını en son dün akşamüzeri telefon ile görüştüklerini ama daha sonra irtibatlarını kesildiğini, sağ salim bulunduğu çok sevinçli olduklarını, emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini belirttiler.