Son dakika haberi: Kripto para borsası ICRYPEX Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp İçer'le ilgili skandallar bitmek bilmiyor.
Kamuoyunda Fatih Altaylı ve "Onlar TV" gibi solcu gazetecilerin sponsoru olarak bilinen İçer, bir süre önce birlikte olduğu Göksu Çelebi isimli genç avukatın aşırı dozda uyuşturucu kullanmasına yol açtığı ve ölümle burun buruna gelmesine neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
Genç avukat ölümle pençeleşirken İçer, polis ifadesi sonrası gönderildiği savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Olayı Sabah gazetesi kamuoyuna duyurunca da "uyuşturucu madde temin etme" ve "olası kastla öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
İnternetten de yer alan iddialar şu tespitle başlıyor:
"Göksu Çelebi'nin ilk kaldırıldığı Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi'nde ciddi ihmaller yapıldığına dair tespitlerimizi ve taleplerimizi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyasına detaylı olarak sunduk."
ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİTTİ
Peki bu iddialardan ne kastediliyor?
En önemlisi ve dehşet verici olan o gece genç avukatın sadece uyuşturucu krizi geçirmediği, aynı zamanda "mağdurun vücudunda bariz darp izlerinin adli vaka raporuna yazılmadığı, darp ve enjeksiyon izlerinin fotoğraflanmadığı" iddiası çok ürkütücü.
O gece ne olduğu ne yazık ki bütün boyutlarıyla araştırılmamıştı. Polis ifadesinde Gökalp İçer, yaşananları sanki çekirdek çıtlar kıvamında anlatmış ve elini kolunu sallayarak adliye koridorlarından çıkıp gitmişti. Şu notu da düşelim; polis ifadeyi almış ve ilgili savcıya göndermişti. Salıveren makam ise savcılıktı.
Sonra da şüpheli yaklaşımla ilgili olarak şunları söylüyorlar:
"İlk gittiği hastanede yoğun bakım yatışı yapılmış olmasına rağmen daha sonra bu kaydın sistemden çıkarıldığı, gerekçe olarak da toksik araştırma ünitesinin olmaması ileri sürüldü. Oysa sevk akabinde E-Nabız açıkken, hemen sonra erişimininin hekim görüntülemesine kapatıldığı tespit edildi."
Son olarak da şu iddianın çok önemli olduğunu düşünüyorum: Hastane, tüm teammüllere aykırı olarak hastanın başka bir hastaneye sevk işlemlerine direnç gösterdi.
Bütün bu soru işaretlerinin de açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Bu skandalı duyurduğum ilk yazıda, o gece garip şeyler olduğunu, gizli ellerin hatta bazı siyasi isimlerin devreye girdiğini ve bu skandalın üstünün örtülmek istendiğini yazmıştım.