Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! ’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

İlk anda bir pastaya değil de bir sanat eserine bakıyor gibi hissedebilirsiniz. Bu çok doğal, çünkü 'in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten... Dünya çapında büyük ilgi gören, görkemli pastalarının öyküsünü ile konuştuk

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

Onunki oğlunun birinci yaş günü için evladının en sevdiği oyuncağın resmini pastanın üzerine çizmesiyle başlayıp bugün dünyanın dört bir yanında dersler veren, ilgiyle takip edilen bir şefe dönüşme hikayesi... küçük yaşlarından itibaren hem resim çizmeye hem de mutfakta yeni lezzetler keşfetmeye tutkun bir isim. Gel gelelim bu iki tutkusunu bir araya getirmesi yıllar alıyor ama bu birleşimden de deyim yerindeyse pastalar değil sanat eserleri çıkıyor...

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

Dediğimiz gibi oğlunun yaş günü için bir yapmasıyla başlayan süreç aslında hızlı ilerliyor. İnsan boyutunda pastalar, ünlü siluetleri, kült tabloların pasta halleri derken sosyal medyanın da gücüyle Tuba Hanım başta yurt dışında olmak üzere kısa sürede önemli bir kitle ediniyor kendine. Öyle ki pastacılık üzerine özel dersler, üniversitelerde eğitimler de veriyor, ünlü isimlere özel pastalar da hazırlıyor, Avrupa ülkelerinden işbirliği teklifleri de alıyor... Kendisiyle bu ilham verici hikayesini konuştuk...

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

- Tuba Hanım, bu görkemli pastaları yapmaya ne zaman ve nasıl başladınız?
- Oğlumun birinci yaş günü pastası için onun en sevdiği oyuncağı olarak hazırlayarak bu işe başladım. Keki ve oyuncağı önüme aldım, bire bir benzetmeye çalıştım. Pasta bitip çok da benzeyince ben de inanamadım yaptığıma ve çok da mutlu oldum. Böylece başlamış oldum, sonra yakınlarıma, onların arkadaşlarına pastalar yaparak halka giderek genişledi. Sonraları yaptığım pastaları Facebook'a koydum, ilgi gördü ama yine de büyük bir yankı uyandırması söz konusu değildi. Ben yaptığım işi sevdiğimden devam ettim. Instagram işin içine girip ben de eğitimler vermeye başlayınca uluslararası bir camiaya açılmış oldum.

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

- Pasta veya gastronomiyle ilgili herhangi bir eğitim aldınız mı?
- Hayır. Ancak küçük yaştan itibaren meraklı olduğumdan dolayı bugüne kadar ilkokul yıllarımdan beri yüzlerce farklı denemişimdir. Mutfakta olmayı ve farklı lezzetleri araştırmayı çok seviyorum.

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

- Yaptığınız pastalar ilk kimlerin, nasıl dikkatini çekmeye başladı?
- İlgi ilk olarak yurt dışından geldi. Sonra bir şekilde Twitter ve Instagram'da da viral oldu. Hâlâ hem inanamıyorum hem de çok mutluyum. Çünkü yıllarca bekledim bu anı, hayaller kurdum.

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

- İnsan sizin yaptığınız pastalara baktıkça "Bunları yemeye kıyamam" diyor. Ne dersiniz, bu tarz tepkilerle çok karşılaşıyor musunuz?
- Evet, bu cümleyi epeyce duyuyorum. "Kesmeye kıyamadık, siz nasıl kesiyorsunuz" gibi tepkiler alıyorum. Tabii tebessümle karşılıyorum bu durumları, herkesin düşüncesi de farklı... Bazıları cidden kesip yememeyi de tercih edebiliyor sonuçta. (gülüyor)

Bu pastalar kesmeye kıyılmıyor! Tuba Geçkil’in hazırladığı pastalar bakanı bir daha baktıran cinsten...

- İyi bir pasta yapmanın sırları, püf noktaları nelerdir?
- İyi bir yapmanın yolu tabii ki doğal ürünler kullanmaktan geçiyor. Zaten o meyvelerin tadı, doğal olup olmadığı hem anlaşılıyor hem de damakta hissediliyor. Çikolata da çok çok önemli. Keza süt ve süt ürünleri de... Mümkün olduğunca bunların en kalitelisini kullanmak gerekiyor.

SON DAKİKA