Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 sırrı!

Buzdolabında sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak veya pastayı dağılmadan kesmeyi becerebilmek… Pek çok restoran şefinin bu ve benzeri konulardaki pratik sırları, yemek yapmaya olan heyecanınızı artıracak!

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

1. Pişmiş bir eti düzgünce dilimlere ayırmak istiyorsanız, damarlarına paralel olarak kesin. Damarlarına dik olarak keserseniz etin parçalanmasına sebep olabilirsiniz.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

2. Pişmiş bir pizzayı soğuduktan sonra tekrar ısıtıp yemek istiyorsanız, fırına koymadan önce üzerine su püskürtün.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

3. Bir türlü istediğiniz gibi yumurta pişiremiyor musunuz? O zaman kaynadıktan sonra geçmesi gereken süreleri not edin.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

4. İşte en yaratıcı sırlarından biri daha: Kesilmiş olan pastanızın bayatlamasını önlemek için, kesilmiş taraflara bir dilim ekmeği kürdan ile tutturmayı deneyin.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

5. Yumurtanın taze olup olmadığını kontrol etmek için, yumurtanın sarısının etrafını saran beyazına dikkat edin. Eğer düzgün bir halka oluşturuyorsa tazedir. Ama toplu durmayıp dağılıyorsa, biraz beklemiş olma ihtimali yüksek.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

6. Sosisin içini de dışı gibi iyice pişirmek istiyorsanız bıçağınızda sosise kesikler atın.

Restoran şeflerinin uyguladığı 12 mutfak sırrı!

7. Ekşi limon bulmakta zorlanıyor musunuz? O zaman size bir tüyo: İnce kabuklu limonlar daha ekşi olurlar!

BİZE ULAŞIN