Rivian, geçtiğimiz aylarda heyecanla beklenen elektrikli otomobili R1T'nin gecikeceğini duyurmuştu. Bu bağlamda bekleyenlerine hayal kırıklığı yaratan şirketin söz konusu aracı, daha sonra Jeff Bezos'la birlikte uzaya çıkan Blue Origin ekibinde görülmüştü. Oldukça performanslı ve güzel görünen araçlar üreteceğini bizlere gösteren Rivian, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla Elon Musk'ın bile dikkatini çekmişti.
Elektrikli araç sektörünün güncel lideri Tesla'ya rakip olması beklenen şirket, alıcısıyla buluşmaya hazır olan ilk elektrikli otomobilini fabrikasından çıkardı.
Söz konusu gelişmeyi Rivian'nın CEO'su RJ Scaringe, Twitter hesabından paylaştı. Aylar süren hazırlık aşamalarından sonra alıcısıyla buluşmaya hazır olan ilk R1T modelinin üretim aşamalarının sonuna geldiğini belirten Scaringe, yaptığı paylaşımda üretim ekibine teşekkür etti ve araçları alıcılarıyla buluşturmak için sabırsızlandıklarını söyledi.
Müşteriye hazır olan ilk araç, internette de çok sık gördüğümüz mavi renkte. Araçların teslimatlarının normalde temmuz ayı içerisinde yapılacağı söylenmişti, fakat üretim aşamasındaki zorluklar sebebiyle bu tarih birkaç ay ileri gitmiş oldu. Şimdiyse şirketin bu ay içerisinde teslimatları gerçekleştirmesi bekleniyor.