Bahar mevsiminin erken gelmesi sebebiyle bahar alerjilerinin de mevsimsel kaynaklı olarak erken görülme başladığı tedbirlerini şimdiden alınması gerektiği belirtildi.
Ege'de bu yıl bahar mevsiminin erken gelmesi nedeniyle bahar alerjilerinin de mevsimsel kaynaklı olarak erken görülme başlandığını belirten
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ünlü, 'Mevsimsel alerjik rinit' hastalığına karşı alerjisi olanların tedbirlerini şimdiden almasını önerdi.
Op. Dr. Murat Ünlü, hastalığın göz ve burun akıntısı, üst üste gelen hapşırıklar, boğazda yanma, kaşıntı veya yabancı cisim hissi gibi belirtiler gösterdiğini belirtti.
Op. Dr. Ünlü, "Bitkilerin canlandığı bahar mevsiminde oluşan polenler, ev tozları ve bakteriler bu hastalığı tetikler.